Fotouppdrag Kalmar/Öland

Bilder ny hemsida

Bilder ny hemsida
Bilder till nya hemsidan

När Kalmarföretaget inom familjehemsplacering gjorde om sin hemsida valde man att anlita en fotograf för att få lite bättre bilder på personalen. Bilder som man dessutom kan använda för andra ändamål. För att inte störa den egna verksamheten fotograferades personalen i fotostudion direkt efter stängning vid 1730.

Vi började med att titta på hemsidan för att se hur placeringen av personalbilderna kommer att vara. Det bestämde hur personalen skulle titta (åt höger) när bilderna togs. Inför fotograferingen framkom det som det ibland gör att man känner sig obekväm att fotograferas och att man inte blir så bra på bild. Detta är något som fotografen behöver ta hänsyn till. Med rätt objektiv se man automatiskt smalare ut. Med rätt vinkel gömmer man dubbelhakor och öppna ögonen. Genom att tala med den som fotograferas kan man få denna att känna sig avslappnad.

Någon dag senare var bilderna företaget valde ut via den lösenordsskyddade sidan valda och redigerade. Fick höra att man var nöjd med bilderna och såg bra ut. 10 digitala bilder levererade till en investering runt 500 kronor.