Fotouppdrag Kalmar/Öland

Bilder till Öländskt Gästgiveri

Gammalsbygårdens Gästgiveri
Gammalsbygårdens Gästgiveri i skymmning

Påsken 2019 på Gammalsbygårdens Gästgiveri

Även en fotograf behöver vila och mat. När Gammalsbygårdens Gästgiveri på Södra Öland annonserade om påskbord växte intresset. Hade hört mycket gott om stället, personalen och maten. När jag bokade via hemsidan såg jag att bilderna på rummen var rätt eftersatta, om de fanns några alls. Nämnde detta vid bokningen och fick förfrågan om jag kunde hjälpa till. Självklart kunde jag det. Kom till Gästgiveriet lite tidigare än övriga inscheckade gäster. Gick runt och fotograferade utemiljön samt allmänna utrymmen. Efter inschekning till ett helt fantastiskt rum blev detta rum grundligt fotograferat.

På kvällen var det dags för påskmiddag och givetvis var kameran med för att ta bilder på uppdukningen av mat, matsal och dekorationer. Under middagen en del närbilder på mat och dryck. Viktigt var att inte få med andra gäster på bilderna. På kvällen blev det fler bilder utomhus under skymmningen.

Dagen efter fotografering i närområdet samt nya bilder på utemiljön, nu i annat ljus. När gästerna checkat ut blev det att dokumera samtliga rum i olika vinklar.

Tillbaka på kontoret var det dags att redigera. Ca 300 bilder totalt lämnades över till ägarna. Det kommer att bli stor skillnad för kommande besökare på hemsidan. Ljusa, skarpa bilder som visa de vackra rummen. Trodde jag hade fått ett specialrum men det visade sig att alla rum var lika trevliga och välstädade.

Som extra service vid fotografering som denna brukar jag checka in bilder i diverse sociala medier och i Googles sök samt karttjänst. Allt för att hjälpa till att framhäva det goda i verksamheten. Och här fanns det en hel del. Kommer att åka tillbaka igen, jobb eller privat spelar ingen roll.

Har du en liknande verksamhet med rum som du vill ha fotograferade? Hör av dig för prisförslag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *