Fotouppdrag Kalmar/Öland

Eventfotografering Solliden Sessions sommaren 2021

Fotografering av kungafamiljen Solliden Sessions 2021

Sommaren 2021 fick jag förmånen att fotografera för Krall Entertaiment och Solliden Sessions 2021. Det som började som ett uppdrag att fotografera premiären blev sedan en ny bokning av hela sommaren. Det innefattade ca 10 artister och 12-13 konserter då en del spelade mer än en kväll. Artister som Peter Jöback, Carola, Hasse Andersson, Lena Philipsson m.fl. fångades på bild men även på video.

Det som speciellt med detta uppdrag var att kungafamiljen var medarrangör (konserterna var på deras mark) och besökte ett antal av konserterna. Ibland var det kungen och drottningen, ibland någon av barnen och ibland en kombination. Det var många rikstidningar och nyhetsmedier som var intresserade av bilderna. Särskilt prinsessan Madeleine var högvilt då hon pga pandemin inte varit i Sverige på ca 2 år. 20 min efter att kungafamiljen anlänt till konserten skulle ett antal olika media har unika bilder (ej samma bilder till någon mottagare). Att fotografera, tömma minneskortet till datorn, redigera och välja ut bilder till de olika mottagarna allt inom ca 20 min var en utmaning. Sittande utomhus på ett cafébord och försöka koppla upp mobilt bredband är något annat än att sitta inomhus med bra wifi.

Bilderna fick stor spridning både i Sverige och utomlands. Flera var på löpsedlarna. Ett tag kändes det som man var med i kvällspressen och skvallerpressen varje dag.

Att man anlitade Fototjänster i Kalmar var inte bara för att man gillade andra bilder som vi tagit utan även för att vi var vana vid snabba leveranser. Att kunna ta bilder, få in dem i en dator, koppla upp mobilt bredband redigera och skicka inom 20 minuter kräver vana. Och ibland krånglar tekniken och då skall man kunna lösa det snabbt och tänka utanför boxen.

Kundens PR ansvarige var mycket nöjd med samarbetet och det kommer mycket troligen bli en fortsättning sommaren 2022.

Ett avsnitt av min fotopodd En fotografs bekännelse spelade jag in med lite mer info för den intresserade.