Fotouppdrag Kalmar/Öland

Fotografera mattelärare för tidning

Fotouppdrag för Framtidens Karriär Gymnasielärare

När reklambyrån i Stockholm ringde för att de ville ha bilder för Kalmarsunds gymnasieförbund presentation i Framtidens Karriär Gymnasielärare tackade jag givetvis ja. Tror det är det tredje gången som jag var på Jenny Nyström för fotouppdrag. Gångavstånd från kontoret gör det hela ännu bättre.

Fick en dag och tid, på minuten, då lärarna, kunde komma ifrån. Skolan var stängd för studiedag. Trots det var det som vanligt att vänta utanför byggnaden. Att gå in med en kamera som utomstående i en skola är inte att rekommendera. Lärarna, två stycken, kom och hämtade och sedan var det dags att ta bilderna. Hittade två bra platser på nedervåningen. Blixt fick användas då det var lite mörka lokaler. Frågade om de hade lite tid kvar och med jakande svar gick jag på jakt efter nya fotoplatser. Hittade bra ställen en trappa upp. Bland annat i lektionssal. Lite rekvisita lades fram för att få bilden mer spännande.

Det är bra att arbeta med reklambyråer. De ger skriftliga instruktioner vad bilden skall användas till, stående eller liggande, budskap, texter osv. Sedan är inte alla intervjupersoner som känner sig bekväma framför kameran. Det är ofta den stora utmaningen för dessa tidningsjobb.

Samma kväll fick reklambyrån en länk för att ladda ner bilderna från min server. Hoppas alltid att de skickar en tidning så man få se vilka bilder de blev och hur artikeln harmonisera med bilderna.

Priset? Billigare än att köpa en bild från en bildbank enligt kunden själv. Alla nöjda. Hoppas nu bara artikeln lockar fler att bli mattelärare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *