Fotouppdrag Kalmar/Öland

Fotografering av nyproducerade villor på Öland

Nyproduktion Öland

När man fotograferar åt företag kan ibland fotouppdragen komma snabbt. Som när företaget som bygger nyproducerade villor i Halltorp på Öland behövde nya bilder. Bokning, fotografering och leverans av bilder inom 24 timmar.

Var i Göteborg på uppdrag när det kom ett sms till mobilen. Byggherren behövde bilder från nyproduktionen av villor som man bygger mitt emot Halltorps Gästgiveri på Öland. Bilderna skall användas inför Ölands Skördefest som skulle vara samma veckoslut. Det var svårt att fotografera samma dag så vi beslutade om en morgonfotografering dagen efter. Tidig avgång och sedan en intensiv timma med fotografering av huskroppar. Bra ljus på morgonen och som tur var uppehåll. En byggnadsarbetsplats är långt ifrån stylad så det gäller att få med så lite “skräp” som möjligt. Vinklarna för bilderna var därför extra viktiga. Man vill inte heller få med personal som syns med ansikten. Viktigt med tanke på GDPR lagen.

Snabbt tillbaka till Kalmar och kontoret. Redigerade bilderna med basjusteringar. Tid fanns inte för att klona bort bräder och annat. En bildlänk skickades till kunden som kunde tanka ner 36 megapixlars filer som håller till stora tryck. Nu hade det gått mindre än 24 timmar sedan sms i mobilen i Göteborg.

Man var nöjd med bilderna så morgonen efter kom ett nytt sms. Vi vill ha fler bilder. Inomhus. Ã…kte åter till Öland för att möta en av byggherrarna. Vi gick igenom husen och vad som skulle fotograferas. Väldigt fina hus som kommer att bli mycket trevliga för de som köper dem senare förövrigt. Under en timma fotograferades sedan husen inomhus. Fick flytta på sladdar, bräder, plåtbitar med mera för att städa upp så mycket det gick. Tillbaka till Kalmar och ny basredigering och leverans. Nu hade det gått 48 timmar sedan första sms. Två fotograferingar som gav ett antal hundra bilder att fritt nyttjas till tyck och webb.

Kanske få man komma tillbaka när husen är klara för att fotografera mer vanliga mäklarbilder.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *