Fotouppdrag Kalmar/Öland

Fotouppdrag Kalmar FF

Kalmar FF - Hammarby 171016
Kalmar FF – Hammarby 171016

Från kameran till webben på 1 minut

Kalmar FF är en av regionens största föreningar. Deras matcher på Guldfågeln Arena på Gastens träningsplaner är populära hos många. Ibland kan man som Kalmar FF fans inte vara på plats men vill ändå kunna se bra bilder från matchen, oavsett om det är allsvensk fotboll eller en U21 match på Gasten. Bilder som är bättre än mobilbilder som är vanligt att föreningar använder sig av.

När Kalmar FF hörde av sig och ville testa ett nytt upplägg för sin hemsida kändes det helt rätt. Inte bara för att undertecknad är ett stort KFF fans utanför att upplägget med snabba bilder redan var inarbetat. Från det att bilden tas från innerplan tills bilden finns för nerladdning från den egna bildservern tar det ungefär 1 minut. Bilder som sedan på ett enkelt sätt kan laddas ner och publiceras på sociala medier, som Facebook och framförallt Twitter. Bilder som när matchen är slut direkt kan publiceras som ett bildspel på hemsidan.

I korthet fungerar det på följande sätt:

  • Kameran är kopplad till dator via wifi eller specialsladd
  • När bilden tas överförs den automatiskt till datorn
  • Ett program fångar upp bilden importerar den till bildredigeringsprogrammet
  • En automatisk redigering görs med en inställning som är anpassad för varje kund
  • Bilden förses med sk metadata/taggning för att visa vad som fotograferats och fotografens uppgifter
  • Bilden exporteras med automatik i en bildstorlek som är anpassad för kundens hemsida och för sociala medier. Vi använder egen mobil wifi eller arenans om det finns där
  • Bilden hamnar i en mapp på en bildserver tillhörande Fototjänster där kunden via webbläsaren loggar in och väljer ladda ner på bilder som skall användas
  • Bilden läggs ut av kunden

Efter matchen görs en manuell kontroll av samtliga bilder. De bilder som skall bort raderas, de som skall fixas till ytterligare få en ny bildredigering. Alla ändringar synkas med automatik till kundens mapp så att kunden alltid ha den senaste och bästa versionen. 1-2 timma efter matchens slut finns bilderna manuellt genomgångna och hos kunden. Bilder som sedan kan användas till annan publicering.

Fototjänster har ett färdigt arbetsflöde för snabba leveranser från alla event oavsett om det är sport eller företagsevent. Gör som Kalmar FF, erbjud era besökare på sociala medier eller er hemsida proffsbilder direkt när det händer. Ett mervärde som kostar mindre än vad du tror.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *