Fotouppdrag Kalmar/Öland

Hockeybilder IK Guts

IK Guts
IK Guts

IK Guts – en hockeyklubb som satsar

För några år sedan var jag i Nybro och fotograferade Nybro Flames mot för mig okända IK Guts från Norrköping. Kom inte ihåg resultatet utan det var en “vardagsmatch”. Däremot gillade Guts bilderna då man efter matchen köpte en del bilder.  Så har det hållit på. Det har kommit in köp av bilderna till och från.

I vintras hörde IK Guts av sig. De undrade om jag ville fota dem och vad det skulle kosta.  De fick en offert och sedan hörde jag inget på ett tag. En kompisklubb i hockeyns division tre har inte mycket pengar. Trodde det inte skulle bli något. Till en dag då de hörde av sig igen. Man hade fixat en sponsor som gick in och tog kostnaden. Vi bestämde att matchen mot Ronneby på bortaplan var lämplig. Var sjuk den söndagen men hade gjort mig redo att åka. Guts sa dock att de inte ville ha in smitta i laget så vi skulle ta en senare match.

Söndagen efter var det bortamatch mot Ã…seda, serieledarna. Samma helg som snön började vräka ner. Ã…kte mycket tidigt de drygt 10 milen till ishallen i Ã…seda. Först i hallen, rekade, frös och kollade utrustningen. Tog kontakt med Guts och tränaren och andretränaren kom till läktaren och hälsade. De gillade verkligen mina bilder och hade använt de på sin hemsida sedan Flames matchen. Fick instruktioner vad de ville ha. Spelarbilder och actionbilder.

Spännande att fota ett lag och helt strunta i det andra. Mycket spelarbilder utan motståndare. Testade även en del för mig nya vinklar. Gick runt hela rinken och tog i olika vinklar och med olika objektiv. Hade min fotoväst på och de drygt 150 på läktarna hade nog aldrig sett en fotograf i hallen innan 😉 Kände mig lite uttittad…

Hem i mörker och på hala skogsvägar. Tog sin tid. Hemma igen. Som vanligt en backup. Fixade bilder. Dagen efter hade IK Guts kansli ett antal hundra bilder redigerade och klara. Nedladdningsbara från Fototjänster i Kalmars server. Bilder som jag redan sett användas flitigt i sociala medier och reklam. Kul att en klubb gör en satsning på marknadsföring. När detta skrivs är man ny serieledare och förhoppningsvis kommer de till Kalmar för matcher mot Kalmar HC nästa säsong.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *