Fotouppdrag Kalmar/Öland

Personalbilder Mäklarföretaget

Personalbilder Fastighetsmäklare

När fastighetsmäklarna på Gardefalks i Kalmar skulle ta nya personalbilder till hemsidan vände man sig till Fototjänster i Kalmar. Vi har tidigare varit i kontakt med varandra då företaget tidigare har kompetensutvecklat sin personal i fotografering och bildredigering hos oss. Nu var det dags för gruppfotografering för hemsida, reklam och annan kommunikation med kunder.

Att få ihop en tid som passar är oftast det svåraste vid företagsfotografering och personalbilder. Det blir nästan alltid snabba ryck för att störa verksamheten så lite som möjligt. Så även denna gången. Vi beslutade att fotograferingen skulle äga rum på Rävspelet i Kalmar. Nära för alla parter och med en miljö som bra harmonisera med syftet med bilderna, att visa den lokala förankringen. Tidpunkten blev mitt på dagen vilket oftast är en dålig tid pga skarpt hårt ljus. Var på plats en stund innan fotograferingen för att reka plats och testa ljus. Givetvis började det regna och hela fotograferingen var i fara.

Lagom till gruppen kom slutade regnet och vi kunde sätta igång. 20 minuter senare hade gruppen fotograferats i ett antal olika positioner och bakgrunder. Dags att avsluta mötet. Mäklarna jobbade vidare medan jag som vanligt började med att backa upp alla bilder. Sedan var det dags att börja bildredigera. Samma dag var bilderna klara för leverans.

Veckan efter hade Gardefalks en omröstning på sin Facebook sida vilken bild de skulle välja. De hade många att välja mellan och kunde inte göra valet själv. Ett kul initiativ av ett företag som är framåt på Sociala medier.

Avsluta med ett citat från gruppen. “Vad smidigt det gick”. Det behöver inte vara så komplicerat, eller dyrt, att få bättre personalbilder till sin hemsida.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *