Fotouppdrag Kalmar/Öland

Personalbilder och röntgenmaskin Tandläkarna i Nybro

Personalbilder till tandläkarmottagningen

När tandläkarmottagningen i Nybro behövde nya personalbilder tog man kontakt med Fototjänster i Kalmar. I uppdraget innebar även produktbilder på en röntgenmaskin som var av det moderna slaget och som skulle skrivas om i facktidningen för tandläkare. Fotograferingen skulle ske på plats i Nybro under ordinarie öppettider.

Att fotografera personal under tidsspannet 1 timma under full verksamhet kräver sin planering. Gick runt i lokalerna och valde köket som “studio” för personalbilderna. En vit vägg, en stol att luta sig mot och en fotograf på andra sidan köksbordet. Samt givetvis en kamera med 36 megapixlars upplösning, en systemkamera för studiobruk. Personalen kom mellan sina patienter och det var ca 1 minut per person. Sju personer totalt hamnade framför kameran.

Mellan personalbilderna blev det produktbilder på röntgenmaskinen. Den stod i ett litet utrymme så det var tur man hade en rejäl vidvinkel med sig samt givetvis extern blixt. Personalen fick agera modell för actionbilder. Passade även på att fotografera lokalerna i olika vinklar. Här är det viktigt att inte störa verksamheten eller att få med kunder på bilderna. Även att hålla koll på information på bildskärmar och annan information som absolut inte skall vara med på bild.

En timma senare styrde jag bilen till Kalmar igen. Vanliga rutinerna med backup direkt efter inläsning av de dubbla minneskorten. Redigering av bilderna och leverans efter 24 timmar. Här blev det en hel del friläggning genom att ta bort bakgrunden och ersätta med en neutral variant. Tre olika redigeringar per person för att få en röd tråd på bilderna. Sedan är det upp till kund att välja vilken röd tråd på redigeringen man vill välja. Som alltid vid fotouppdrag är det friköpta bilder som beställaren kan använda fritt utan extra ersättning till fotografen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *