Fotouppdrag Kalmar/Öland

Personalbilder skola

Fotografering Skola
Fotografering Skola

När friskolan öppnade i Kalmar hösten 2020 behövde man bilder på den nya rektorn. Uppdraget från skolans huvudkontor var klara. Bilder utomhus och inomhus. Eftersom det var en skola med inriktning på idrott blev utomhusbilderna med samma tema. Fotografering en fin dag utomhus vid Långvikens träningsanläggning. Rektorn i träningskläder. Lite olika platser valdes för att få lite variation på bilderna.

När inomhusbilderna skulle tas fick vi tänka till. Det fanns ingen tillgång till skolans lokaler utan vi fick ta bilderna i fotostudion. En rektor i kavaj och med vit bakgrund blev en rektor i kavaj stående i ett bibliotek, bilden ovan. En friläggning av studiobilder och sedan byte av bakgrund till diverse olika. Bibliotek, konferensrum, kontor osv.

Efter en tid fick vi tillgång till skolans lokaler och då blev det en ny bokning. Vi fotograferade i korridorer, träningsrum mm. Givetvis utan elever och med full koll så att ingen viktig information från väggarna kom med. Att ha koll på både den som skall fotograferas och allt annat.

Fotograferingen skulle senare följas av fler uppdrag för skolan och fotografering av skolkoncernen men mer om det i annat inlägg.