Fotouppdrag Kalmar/Öland

Porträttbild till bok

Porträtt till bok

När författaren av boken ville ha en snygg porträttbild

Författaren till en nyskriven bok ville ha en snygg och rättvis bild till bokens omslag. Då vände han sig till Fototjänster i Kalmar (företaget bakom denna hemsida) för hjälp. En tid i fotostudion bokades upp och när dagen var kommen dök han upp i våra centrala lokaler i Kalmar,.

Som fotograf vill man alltid ha lite bakgrundsfakta för att kunna leverera rätt typ av bild. I detta fall gällde det var boken handlade om. Detta för att jag som fotograf skulle veta om det skulle vara en glad eller allvarsam bild, vilken färgton den skall vara i och så vidare.

Genom att koppla studiokameran direkt till datorn så kan kunden på en stor 27 tums skärm direkt se bilden och bedöma om den passar eller inte. Efter några bilder fanns det tillräckligt stort urval. Kunden åkte hem och fick samma dag en länk via mail för att i lugn och ro hemma välja bild. En bild som sedan redigerades ytterligare för att levereras digitalt. Betalningen hade redan gjorts upp vid fotograferingen. Och som alltid för seriösa fotografer, ett skrivet kvitto.

Så när ni se en lokal Kalmarförfattares bok i bokhandeln eller på nätet kan bilden mycket väl vara tagen den där dagen som var så varm sommaren 2018.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *