Fotouppdrag Kalmar/Öland

Stugfotografering Öland

För ett antal år sedan bokade stuguthyraren Hyra Stuga Öland Fototjänster i Kalmar. Man uppdaterade sin hemsida och ville ha sina fem stugor fotograferade, både invändigt och utvändigt. Det tog en heldag att åka runt på Öland och fotografera stugorna. Bilder som sedan har använts på hemsidan och som vägledning till stughyrare när man hemma väljer mellan olika stugor på Öland.

Det kan låta partiskt men stugorna är i ett skick som överträffar de flesta andra. Väldigt fina och rena. Underhåll och förbättringar kontinuerligt gör dock att till slut behöver nya bilder fotograferas. Som när hyresgäster till stugan i Halltorp hade nämnt att “det var fint reda på bilderna på hemsidan men nu är det ännu finare”. När stugan byggdes om och målades om var det dags att göra något åt saken. Slut för stuggästerna att leta efter ett gult hus som nu hade en helt annan färg. Nya bilder beställdes.

En av de sista dagarna i oktober 2020 var det dags. Gråmulet och regn i luften. Ställa in? Absolut inte. Mulet är bra fotoväder och himlen och ljuset redigerar man efteråt i datorn. Som bilden ovan. Mer sommarkänsla än gråmulen höst. Vädret behöver inte vara perfekt utan uppehåll är fullt tillräckligt.

Dags att fotografera inomhus. Rejält vidvinkel som är gjort för husfoto. Även trånga utrymmen kommer med och blir bättre än de mobilbilder man hade testat själva. Rätt utrustning och kunskap och bilderna var snart klara. Sovrum, vardagsrum, toalett och hall.

Sedan var det dags att för Hyra Stuga Öland införa en nyhet för deras hemsida. 360 graders bilder. Bilder som man kan snurra runt i och se sig om i rummet. Som att vara där men ändå inte. Testa gärna nedan hur det fungerar.

Efter besöket var det dags att åka tillbaka till Kalmar och börja redigera. Manuell bildredigering tillsammans med moderna AI program för brus och skärpa och bilder tillbaka till kund redan samma helg.

Har du en stuga eller bostad som du vill ha fotograferad? Kolla med oss för prisförslag.

Exempel 360:

Vardagsrum. Snurra runt i bilden med musen eller svep åt valfritt håll.

WC: